5+1 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ

5+1 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ

Το παγωτό θεωρείται «ανθυγιεινή» τροφή λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε ζάχαρη. Αν όμως το φτιάξουμε εμείς, αυτό αλλάζει.

  1. Έχει υπέροχη γεύση και σε δροσίζει τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού (ή και του χειμώνα).
  2. Είναι επίσης πανεύκολο, κι ας μην έχεις παγωτομηχανή. Αρκεί μια απλή κατάψυξη.
  3. Η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική είναι δραστηριότητες που μπορούν να συμμετέχουν και τα παιδιά, για να μάθουν και ταυτόχρονα να διασκεδάσουν, ενώ μόλις τελειώσουν θα χαρούν απολαμβάνοντας κάτι το οποίο βοήθησαν να φτιαχτεί. Το να φτίαχνεις παγωτό με τα παιδιά σου θα τους δείξει επίσης από που προέρχεται το αγαπημένο τους γλύκισμα.
  4. Μπορούμε να ελέγξεις την ποσότητα ζάχαρης που θα προσθέσεις, να την αντικαταστήσεις με άλλες γλυκαντικές ουσίες ή ακόμα και να την αποφύγεις εντελώς.
  5. Δεν χρειάζεται να βάλεις ούτε τεχνητές γεύσεις, αλλά ούτε και συντηρητικά, ουσίες που συναντάμε σχεδόν πάντα σε παγωτά του εμπορίου. Μπορείς όμως να πειραματιστείς με διάφορες γεύσεις, όπως παγωτό από φυτικό γάλα, ή παγωτό με γεύσεις φρούτων.
  6. Τελευταίος, αλλά ίσως και ο πιο σημαντικός λογος: το γάλα είναι μια καλή πηγή βιταμινών (A, D και B2), πρωτεϊνών και ασβεστίου, καθιστώντας το παγωτό μια πολύ καλή επιλογή επιδορπίου.