3+1 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙΣ ΜΕ ΑΥΓΑ

3+1 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙΣ ΜΕ ΑΥΓΑ

Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα αυγού!

Για να τιμήσουμε λοιπόν αυτό το τόσο διάσημο τρόφιμο, σήμερα θα μιλήσουμε γι’ αυτό. Το αυγό είναι ένα πολύ διάσημο τρόφιμο, καθώς αποτελεί σημαντική πηγή πρωτεΐνης και άλλων θρεπτικών συστατικών, αλλά και βρίσκεται σε πολλά από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε καθημερινά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι ψησίματος ενός αυγού, αλλά για τώρα θα ασχοληθούμε με τους 4 πιο συνηθισμένους.

1. Αυγά μάτια

Σε ποιον δεν αρέσουν; Είναι εύκολα, γρήγορα και θρεπτικά! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και νερό αντί για λάδι ή βούτυρο. Συνοδεύονται με ψωμί, πίτα, λαχανικά, σπιτικές σάλτσες ή ρύζι.

2. Αυγά βραστά

Παίρνουν λίγο περισσότερη ώρα από τα τηγανητά, και θέλουν αρκετή προσοχή κατά την παρασκευή τους για να μη σπάσουν, αλλά η απόλαυση παραμένει ίδια. Συνήθως τρώγονται συνοδευτικά με το γεύμα ή σαν σνακ με φρυγανιές/ κράκερ και λαχανικά, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που τα συναντάμε και σε άλλα πιάτα, όπως ράμεν (ιαπωνική σούπα με νουντλς) αλλά και σε σαλάτες, όπως η πατατοσαλάτα κλπ.

3. Ομελέτα

Χτυπώντας τα αυγά λίγο γάλα και λαχανικά μπορείς να φτιάξεις μία υπέροχη ομελέτα που θα ικανοποιήσει τον οργανισμό σου θρεπτικά. Μπορείς να βάλεις τυρί ή και ωμά λαχανικά, καθώς είναι από τα πιάτα που μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στις διατροφικές συνήθειες και προτιμήσεις του καθενός. Παραλλαγή της ομελέτας είναι και η στραπατσάδα ή ο καγιανάς, με δεύτερο συστατικό την ντομάτα.

4. French toast (ή αλλιώς αυγοφέτες)

Αγαπημένο πρωινό (ή και απογευματινό) πολλών παιδιών, που περιλαμβάνει μείγμα από αυγά, γάλα, κανέλα και βανίλια στο το οποίο αφήνεις φέτες ψωμιού να «ποτίσουν». Έπειτα, ψήνεις τις φέτες και τις συνοδεύεις με φρούτα, μέλι, βούτυρα ξηρών καρπών ή έναν συνδυασμό από τα παραπάνω.