ΦΡΟΥΤΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΙΟΥΛΙΟΥ

ΦΡΟΥΤΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΙΟΥΛΙΟΥ

Το καλοκαίρι μας φέρνει τεράστια ποικιλία από φρούτα και λαχανικά. Ο Ιούλιος, όντας ο μεσαίος μήνας, μας προσφέρει εκείνα που μας θυμίζουν περισσότερο καλοκαίρι, μπάνια στη θάλασσα και ηλιοθεραπεία.

Από φρούτα έχουμε: αχλάδια, βατόμουρα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, καρπούζι, κεράσια, νεκταρίνια, πεπόνι, ροδάκινα, σύκα, φράουλες και σταφύλια

Από λαχανικά επίσης έχουμε: αγγούρια, αντράκλα (γλυστρίδα), βλήτα, κολοκυθάκια, μαϊντανός, μελιτζάνες, μπάμιες, τομάτες, πατάτες, πιπεριές, φασολάκια, αντίδια, αρακάς, καρότα, σκόρδο, κρεμμύδια ξερά και καλαμπόκι

Μην ξεχνάτε: Είναι σημαντικό να προτιμάμε φρούτα και λαχανικά εποχής για τη μέγιστη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών, αλλά και καλύτερη γεύση. Επίσης αν είναι του τόπου μας ακόμα καλύτερα!

Tip: τώρα με τη ζέστη, να βάλετε στη διατροφή σας φρούτα και λαχανικά με αρκετή ποσότητα νερού, όπως καρπούζι, φράουλες, πιπεριές και ντομάτες. Έτσι θα φροντίσετε να είστε περισσότερο ενυδατωμένοι αλλά και χορτάτοι καθώς συμπληρώνουν ένα σνακ, χωρίς όμως να έχουν πολλές θερμίδες, ώστε να μην χρειαστεί να χαλάσετε το πρόγραμμά μας.