ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΟΥ;

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΟΥ;

Ήρθε ο καιρός των διακοπών, και αυτό σημαίνει θάλασσα και χαλάρωση. Βέβαια, ενώ είναι σημαντικό να διασκεδάσουμε, εξίσου σημαντικό είναι να προσέξουμε μερικά βασικά πραγματάκια ώστε να αισθανόμαστε καλύτερα γυρνώντας και από τις διακοπές μας.

– Σωστή Προετοιμασία

Όσο πιο καλά προετοιμασμένοι είμαστε, τόσο καλύτερα θα περάσουμε. Ξεκινάμε κάνοντας ένα πρόχειρο πρόγραμμα εξορμήσεων και φαγητού, ειδικά στην παραλία. Επειδή θα αφιερώσουμε αρκετό χρόνο εκεί, χρειαζόμαστε κάτι να αναπληρώσει τη χαμένη ενέργεια αλλά και να μας χορτάσει. Μια επιλογή είναι τα φρούτα και τα λαχανικά, ή όπως έχουμε πει σε προηγούμενο ποστ, μπορούμε να φτιάξουμε τοστ, μπάρες κλπ.

– Ισορροπημένη διατροφή

Ακόμα και να μην πάτε κάπου ταξίδι, είναι πιθανό να βγείτε έξω για φαγητό ή ποτό. Στις διακοπές έχουμε την τάση να κάνουμε υπερβολές, και στο φαγητό αλλά και στο αλκοόλ. Αυτές οι υπερβολές ίσως μας κάνουν να νιώσουμε καλά, όμως μετά νιώθουμε πρησμένοι ή πονάει το στομάχι μας. Κάποιοι μπορεί να νιώσουν και τύψεις, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει κακή σχέση με το φαγητό. Πώς μπορούμε να τις αποφύγουμε;

Τα γεύματά μας θέλουμε να είναι ισορροπημένα, και σε ποσότητα αλλά και σε ποιότητα, ακολουθώντας τον κανόνα του πιάτου, ενώ είναι καλό να υπάρχει πάντα στο τραπέζι σαλάτα. Το επιδόρπιο μπορεί να μοιραστεί με άλλους στο τραπέζι. Όσον αφορά το αλκοόλ, αν δεν θέλουμε να το αποφύγουμε, μπορούμε να το μειώσουμε, και αντί για κοκτέιλ με πρόσθετα σάκχαρα να επιλέξουμε ένα ποτήρι κρασί/μπύρα.

Πολύ σημαντικό είναι να αναγνωρίζουμε πότε πεινάμε και να μην χάνουμε γεύματα.

-Φυσική δραστηριότητα

Μπορεί η ζέστη να μας αποτρέπει από την έντονη άσκηση, αλλά μπορούμε να πάμε για κολύμπι, ή για περίπατο νωρίς το πρωί ή το απόγευμα, όταν η θερμοκρασία πέφτει. Έτσι, κρατιόμαστε σε φόρμα ενώ ταυτόχρονα μειώνουμε το ρίσκο αφυδάτωσης.

-Ενυδάτωση

Μιλώντας για αφυδάτωση, μπορούμε να την αποφύγουμε καταναλώνοντας αρκετό νερό ή φρέσκους χυμούς. Επίσης, πρέπει να φοράμε αντηλιακό με τουλάχιστον SPF50 για την αποφυγή εγκαυμάτων.

-Επαναφορά από διακοπές

Όλοι λυπόμαστε όταν η περίοδος χαλάρωσης τελειώνει, και η επαναφορά είναι δύσκολη. Για λεπτομέρειες και τιπς μπορείτε να ανατρέξετε σε προηγούμενο ποστ.

Καλή ξεκούραση!