ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Η εποχή για τις διακοπές έφτασε, και μαζί με αυτή το αγαπημένο για πολλούς πρωινό του ξενοδοχείου. Παρακάτω έχω μερικά tips για ένα χορτάτο, νόστιμο και υγιεινό πρωινό!

  • Γιαούρτι

Επιλέξτε γιαούρτι, όχι επιδόρπιο γιαουρτιού, καθώς έχει περισσότερη ζάχαρη, μαζί με φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, δημητριακά και ξηρούς καρπούς ή άλειμμα καρπών (πχ ταχίνι).

  • Βάφλες, pancakes και κρέπες

Συχνό κομμάτι των πρωινών στα ξενοδοχείο είναι οι βάφλες, pancakes και κρέπες. Αντί να τις γαρνίρετε με βούτυρο, ή σοκολάτα, μπορείτε να βάλετε φρούτα, γιαούρτι ή cottage, μέλι, κομματάκια μαύρης σοκολάτας ή άλειμμα καρπών .

  • Αυγά

Τα αυγά αποτελούν must στον πρωινό μπουφέ, είτε σε ομελέτα ή μαγειρεμένα αλλιώς. Είναι καλή πηγή πρωτεΐνης και δίνουν αίσθημα κορεσμού. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με λαχανικά όπως πιπεριά, τομάτα και σπανάκι, αλλά και τυρί, ενώ φροντίστε να αποφύγετε μεγάλες ποσότητες αλλαντικών όπως μπέικον. Για ολοκληρωμένο πρωινό, προσθέστε 1-2 φέτες ψωμί ολικής.

  • Δημητριακά

Αν δεν υπάρχει ποικιλία, το γάλα με δημητριακά είναι μια καλή επιλογή, ειδικά αν είναι διαθέσιμα δημητριακά ολικής (ή βρώμη). Αποτελούν καλή πηγή βιταμινών και φυτικών ινών, και αν συνδυαστούν με φρούτα και λίγο μέλι, ξηρούς καρπούς ή άλειμμα καρπών είναι αρκετά χορταστικά.

Tip 1: Συνδυάστε φρούτα και λαχανικά με κάθε γεύμα, όχι μόνο στο πρωινό. Προτιμήστε τα ολόκληρα, και όχι σε χυμούς.

Tip 2: Ακολουθούμε τον κανόνα της τριάδας. Δηλαδή, κάθε γεύμα από τα βασικά γεύματα της ημέρας (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) θα πρέπει να αποτελείται από υδατάνθρακες, πρωτεΐνη και φρέσκιες τροφές. Προτιμήστε προϊόντα ολικής άλεσης, «καλά» λιπαρά και αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα κορεσμένα λιπαρά (τηγανιτά, σάλτσες, επεξεργασμένα τρόφιμα, fast food κλπ) αλλά και τη ζάχαρη.

Tip 3: Αν θέλετε να καταναλώσετε κάτι εκτός των «υγιεινών» επιλογών, φροντίστε να μην το παρακάνετε με τις ποσότητες, να τα συνδυάζετε με αρκετά φρούτα ή λαχανικά. Πχ: λαχανικά μαζί με πίτσα ή φρούτο μαζί με κρουασάν.