ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

Υλικά συνταγής

  • 300γρ πατάτες
  • 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 3 αυγά
  • 1 κ.σ. μουστάρδα (προαιρετικά)
  • 2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)
  • Άνηθο
  • Λίγο πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι
  • Πάπρικα

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ίσα κομμάτια. Τις βάζουμε να βράσουν σε νερό ή ζωμό λαχανικών με αλάτι. Μόλις μαλακώσουν τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
  • Βράζουμε τα αυγά και τα καθαρίζουμε. Τα κόβουμε σε κομμάτια.
  • Σε μπόλ βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα αγγουράκια τουρσί, και προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το χυμό λεμόνι.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.