Πουτίνγκα με πλιγούρι βρώμης

Πουτίνγκα με πλιγούρι βρώμης

Η αλήθεια είναι πως λέξεις όπως «πουτίγκα» και «βρώμη» δεν προκαλούν κάποια ιδιαίτερη περιέργεια στο άκουσμά τους έτσι ώστε να σας πείσουν να τις δοκιμάσετε στις συνταγές σας. 😋
Μια δοκιμή όμως του συγκεκριμένου σούπερ θρεπτικού και γευστικού γεύματος, θα αλλάξει τη γνώμη ακόμα και στους πιο δύσπιστους haters της βρώμης. 😁
Πρόκειται για ένα γεύμα χορταστικό και νόστιμο, ιδανικό για πρωινό και όχι μόνο. Είτε το δοκιμάσετε ζεστό ή κρύο, και οι δυο εκδοχές του είναι υπέροχες! 😍🤤🤗

Υλικά:

  • 1φλ πλιγούρι βρώμης
  • 4φλ γάλα κατσικίσιο/ αγελαδινό ή φυτικό γάλα
  • ½ κγ βανίλια
  • 4κσ σταφίδα ξανθιά / σουλτανίνα
  • 2κσ μέλι γεμάτες
  • 1 κγ κανέλα
  • ¼ κγ μοσχοκάρυδο
  • 2κσ λιναρόσπορο

Εκτέλεση:

  1. Αναμίξτε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα μπολ.
  2. Καλύψτε και αφήστε στο ψυγείο για μια νύχτα.
  3. Το επόμενο πρωί προσθέστε το μίγμα στην κατσαρόλα και βράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει εντελώς.
  4. Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράσει 15-20 λεπτά ή μέχρι να πήξει όσο πρέπει.
  5. Ανακατέψτε σε τακτά χρονικά διαστήματα.
  6. Σερβίρετε αμέσως ή φυλάξτε στο ψυγείο για να το απολαύσετε κρύο.

📌Note: Σε περίπτωση που το θέλετε παραπάνω γλυκό μπορείτε να προσθέσετε και λίγες σταγόνες στέβιας 🌿

Καλή όρεξη!! 😊