Η αλήθεια είναι πως λέξεις όπως «πουτίγκα» και «βρώμη» δεν προκαλούν κάποια ιδιαίτερη περιέργεια στο άκουσμά τους έτσι ώστε να σας πείσουν να τις δοκιμάσετε στις συνταγές σας. 😋
Μια δοκιμή όμως του συγκεκριμένου σούπερ θρεπτικού και γευστικού γεύματος, θα αλλάξει τη γνώμη ακόμα και στους πιο δύσπιστους haters της βρώμης. 😁
Πρόκειται για ένα γεύμα χορταστικό και νόστιμο, ιδανικό για πρωινό και όχι μόνο. Είτε το δοκιμάσετε ζεστό ή κρύο, και οι δυο εκδοχές του είναι υπέροχες! 😍🤤🤗
Υλικά:
- 1φλ πλιγούρι βρώμης
- 4φλ γάλα κατσικίσιο/ αγελαδινό ή φυτικό γάλα
- ½ κγ βανίλια
- 4κσ σταφίδα ξανθιά / σουλτανίνα
- 2κσ μέλι γεμάτες
- 1 κγ κανέλα
- ¼ κγ μοσχοκάρυδο
- 2κσ λιναρόσπορο
Εκτέλεση:
- Αναμίξτε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα μπολ.
- Καλύψτε και αφήστε στο ψυγείο για μια νύχτα.
- Το επόμενο πρωί προσθέστε το μίγμα στην κατσαρόλα και βράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει εντελώς.
- Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράσει 15-20 λεπτά ή μέχρι να πήξει όσο πρέπει.
- Ανακατέψτε σε τακτά χρονικά διαστήματα.
- Σερβίρετε αμέσως ή φυλάξτε στο ψυγείο για να το απολαύσετε κρύο.
📌Note: Σε περίπτωση που το θέλετε παραπάνω γλυκό μπορείτε να προσθέσετε και λίγες σταγόνες στέβιας 🌿
Καλή όρεξη!! 😊