Τα φασόλια αζούκι (Adzuki beans) είναι ποικιλία οσπρίων με μικρό οβάλ σχήμα και χρώμα κόκκινο. Έχουν ιδιαίτερα ευχάριστη γεύση και ένα φλιτζάνι φασόλια περιέχει 294 θερμίδες.
Τα φασόλια αζούκι:
- Αποτελούν υψηλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης, μετάλλων, σιδήρου, μαγνησίου, φολικού οξέος, βιταμίνης Β.
- Δεν περιέχουν χοληστερόλη και λίπος.
Αυτό που θα αναρωτιέστε διαβάζοντας αυτό το post θα είναι τι σχέση έχουν τα φασόλια αζούκι με τα τρουφάκια των φωτογραφιών.
Θα μπορούσατε να σκεφτείτε ότι θα φτιάχνατε ένα γλυκό, με βασικό συστατικό τα όσπρια;
Υλικά για τη συνταγή μας:
– 250 γρ. φασόλια αζούκι
– 1 σοκολάτα υγείας χωρίς ζάχαρη
– 10-15 χουρμάδες βασιλικούς (ανάλογα το μέγεθος και τη γλυκύτητα που θέλετε )
– 2 κ.σ. χαρουπόμελο
- Εκτέλεση:
Βάζουμε από την προηγούμενη το βράδυ τα φασόλια σε ενα μπολ με νερό.
Την επόμενη, βράζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα ή μια χύτρα ταχύτητας. - Όταν βράσουν τα σουρώνουμε, τα ξανατοποθετουμε στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τους χουρμαδες, την σοκολάτα και το χαρουπόμελο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Έπειτα με ένα ραβδομπλέντερ ομογενοποιούμε το μείγμα έως ότου γίνει μια πάστα. Αν δεν έχουμε ραβδομπλεντερ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κανονικό μίξερ προσθέτοντας το μείγμα σε δόσεις.
- Τέλος, πλάθουμε το μείγμα σε μπαλίτσες και το ρολλάρουμε σε γαρνιτούρα της αρεσκείας μας!
Καλή απόλαυση!