diatrofoly.gr-8
ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Πολύχρωμη και πεντανόστιμη σαλάτα με παντζάρια, πράσινο μήλο, σπόρους, καρύδια, και γιαούρτι, με συνοδεία κριτσίνια χαρουπιού!

Από μόνη της αποτελεί πλήρες και θρεπτικό γεύμα, αλλά μπορεί άνετα να σερβιριστεί και ως συνοδευτικό, αφού ταιριάζει σχεδόν με όλα.

Το γιαούρτι είναι ένα πολύ θρεπτικό τρόφιμο και απαραίτητο στη διατροφή κάθε ηλικιακής ομάδας. Χαρακτηρίζεται για την υψηλή βιολογική του αξία καθώς περιέχει σημαντικά και αναντικατάστατα θρεπτικά συστατικά.

10 λόγοι να το καταναλώσεις:

1. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, φώσφορο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και πρωτεΐνες, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, στην ανάπτυξη και τη σωματική διάπλαση των παιδιών και όχι μόνο!

2. Μπορεί να αντικαταστήσει το γάλα σε περιπτώσεις δυσανεξίας στη λακτόζη, προσφέροντας τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες.

3. Βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εντερικού συστήματος. Συμβάλλει στην καταπολέμηση της διάρροιας, της δυσκοιλιότητας και άλλων εντερικών διαταραχών.

4. Είναι κατάλληλο για τη θεραπεία ασθενών με αντιβιοτικά, για την αποτροπή ανάπτυξης παθογόνων μικροοργανισμών στο εντερικό σύστημα.

5. Βοηθά στην καταπολέμηση της κακοσμίας του στόματος, της τερηδόνας και της ουλίτιδας, λόγω της δράσης των ενεργών βακτηρίων που περιέχει.

6. Μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας του δέρματος σε περιπτώσεις ακμής, αλλά και στην πρόληψη των εκζεμάτων σε βρέφη.

7. Βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, αλλά και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

8. Δρα κατά των κολπικών μολύνσεων και των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος.

9. Αποτελεί καλή επιλογή γλυκού, συνοδευόμενο με μέλι, φρούτα και ξηρούς καρπούς, αλλά και σε μορφή smoothie.

10. Kαλή επιλογή και για σνακ, καθώς εκτός από τις πολλές ευεργετικές του ιδιότητες, μας χορταίνει με λίγες θερμίδες.

Λαχταριστή Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι:
Υλικά (για 1 μερίδα)
• 2 παντζάρια βρασμένα
• 1/2 πράσινο μήλο
• 1 στραγγιστό γιαούρτι 2%
• 1κσ σπόρους κάνναβης
• 1κσ κουνουναρόσπορο
• 3 καρύδια
• 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• Ξύδι

Εκτέλεση:
• Βράζετε τα παντζάρια. Όταν κρυώσουν τα κόβετε σε μέτρια κομμάτια.
• Προσθέτετε στο γιαούρτι το λάδι, λίγο ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
• Προσθέτετε τα παντζάρια και το μήλο στο μίγμα γιαουρτιού.
• Ψιλοκόβετε τα καρύδια και τα προσθέτετε και αυτά στο μίγμα.
• Ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου πριν σερβίρετε.
• Γαρνίρετε με σπόρους της αρεσκείας σας.

Καλή απόλαυση!