20210207_121316
ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΓΕΜΑΤΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ!

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΓΕΜΑΤΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ!

Τα χρώματα των τροφών προδίδουν τις ευεργετικές ουσίες τους και, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μια πλούσια χρωματική παλέτα στο πιάτο μας αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ισορροπημένης διατροφής!

Μια από τις σημαντικότερες παραμέτρους της υγιεινής διατροφής προσδιορίζεται από την έννοια της ποικιλίας.

Kαμία τροφή από μόνη της δεν μπορεί να αποτελέσει το αποκλειστικό διαθρεπτικό μέσο για επαρκή σίτιση. Η φύση άλλωστε είναι η πρώτη που διδάσκει αυτό τον κανόνα δίνοντας στις τροφές ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως το άρωμα, το χρώμα και η γεύση, προκαλώντας τον άνθρωπο να δοκιμάσει μέσα από μια μεγάλη ποικιλία τροφών.

Tα χρώματα των ανεπεξέργαστων τροφών οφείλονται σε φυσικές χρωστικές που πέρα από τη χρώση προσδίδουν και σημαντική διατροφική αξία!

Η καθημερινή κατανάλωση ολόκληρων φρούτων και λαχανικών από μια ποικιλία χρωμάτων κάνουν περισσότερα για εσάς απ’ αυτά που φαίνονται. Από τις πολύχρωμες, υγιεινές τροφές μπορείτε να πάρετε ένα ευρύ φάσμα βιταμινών, μετάλλων, αντιοξειδωτικών, τα οποία είναι πολύ σημαντικά για την καθημερινή λειτουργία του οργανισμού και τη γενική σας υγεία!

Συνταγή εικονιζόμενου υπερθρεπτικού πρωινού:
• 1 κεσέ στραγγιστό γιαούρτι 2%
• 1κγ σκόνη κράνμπερι (βοηθά για την καλύτερη υγεία του ουροποιητικού συστήματος)
• 1κγ μέλι
• 1 φέτα ανανά & 4 φράουλες
• 2κσ ποπ κινόα
• 1κγ ινδοκάρυδο
• 1κγ ταχίνι ολικής

Εκτέλεση:

  • Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το μελι και τη σκόνη κράνμπερι.
  • Μεταφέρουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με φρούτα της αρεσκείας μας.
  • Προσθέτουμε δημητριακά (εγω έβαλα ποπ κινόα, αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε κάποιο άλλο- προσοχή βέβαια στη ζάχαρη).
  • Τέλος ολοκληρωνουμε το food styling προσθέτοντας σπόρους/ξηρούς καρπούς ή βούτυρο καρπών της αρεσκείας μας.

Καλή απόλαυση!