ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΚΑΚΗ


Η τροφή δεν είναι τροφή, αν δεν έχει την δύναμή της.
Ό,τι δεν είναι τροφή γίνεται τροφή, αν μπορεί να θρέψει.
Ιπποκράτης (460-377 π.Χ.)
H Μαρία Στακάκη είναι πτυχιούχος του τμήματος «Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου από το έτος 2014. Το έτος 2015-2016 απέκτησε Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης στο γνωστικό αντικείμενο «Κλινική Διατροφή» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Το 2016-2017 ολοκλήρωσε με επιτυχία το Επαγγελματικό Δίπλωμα στις Επιστήμες της Διατροφής (Advanced Professional Diploma in Nutrition Sciences) του Metropolitan Κέντρου Διά Βίου Μάθησης πιστοποιημένο από το φορέα SQA (Scottish Qualifications Authority), ενώ το 2018 παρακολούθησε ένα μονοετή κύκλο σπουδών για την απόκτηση του διπλώματος Μακροβιοτικής Διατροφής – Θεραπευτικής – Μαγειρικής του ΙΕΚ MORFI ΚΕΠΑΝΣΗ.
Στη συνέχεια το 2019, συμμετείχε σε ένα κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων «Ειδικός Αθλητικής Διατροφής, υπό την αιγίδα του Εργομετρικού Κέντρου Διατροφής & Άσκησης ‘’Peak Performance’’.
Στη διάρκεια του έτους 2020 παρακολούθησε ένα συμπληρωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο «Διατροφή για αθλητές με Σακχαρώδη διαβήτη», του Εργομετρικού Κέντρου Διατροφής & Άσκησης ‘’Peak Performance’’, καθώς επίσης συμμετείχε σε μια σειρά 3 διαδικτυακών μαθημάτων με θέμα «Η VEGAN Διατροφή και η εφαρμογή της από το Α εώς το Ω» του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).
Μετά την απόκτηση του πτυχίου της, από το έτος 2015 έως και σήμερα εργάζεται και ασχολείται ενεργά πάνω στον τομέα της Διατροφής και της Υγείας, παρακολουθώντας διάφορα επιμορφωτικά σεμινάρια συμπληρωματικής εκπαίδευσης και συμμετέχοντας σε αρκετά συνέδρια Διατροφής.
Το έτος 2021 εξειδικεύτηκε στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία ως «Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity» υπό την αιγίδα του Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών της Μ. Βρετανίας (NCfED).
Έχει επίσης ασχοληθεί με την ενημέρωση παιδιών και ενηλίκων σε τοπικά σχολεία και γυμναστήρια, αλλά και σε συλλόγους της περιοχής.

Μέσω της εμπειρίας της, η ομάδα του diatrofology μπορεί να καθοδηγήσει τον πελάτη δίνοντας του τα εφόδια έτσι ώστε να αποκτήσει μια υγιή σχέση με το φαγητό, καταρρίπτοντας τις ακραίες πεποιθήσεις γύρω από αυτό και την εικόνα του σώματος. Αυτό έχει συνέπεια μια καλύτερη ποιότητα ζωής, με λιγότερο άγχος και περισσότερη αυτοπεποίθηση!