ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ

ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ

Έχει πλέον έρθει ο καιρός για τα δροσερά γλυκά του καλοκαιριού, και το σημερινό δεν είναι άλλο από το γνωστό και αγαπητό σε όλους γιαουρτογλυκό με φρούτα!

Υλικά:

300γρ κατεψυγμένες φράουλες (ή άλλα φρούτα).

400γρ γιαούρτι

3γρ αγάρ αγάρ ή 3γρ ζελατίνη ή 2 φακελάκια ζελέ με γεύση (χωρίς ζάχαρη)

1κσ μέλι (προαιρετικά)

φρούτα για διακόσμηση

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τις φράουλες (ή άλλο φρούτο) με μια κουταλιά μέλι (προαιρετικά), αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τις πολτοποιούμε.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μείγμα και το επιστρέφουμε στο κατσαρολάκι.

Ρίχνουμε το αγάρ και ανακατεύουμε μέχρι αρχίσει να βράζει.

Μόλις βράσει αποσύρουμε από την φωτιά και το βάζουμε σε φορμάκια.

Έπειτα, τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και είναι έτοιμα!

Αν αντί για αγάρ βάλουμε ζελέ ή ζελατίνη ακολουθούμε προσεκτικά τις οδηγίες παρασκευής

Tip 1: όταν κάνουμε ζελέ, αποφεύγουμε να βάζουμε φρέσκο ανανά, πεπόνι ή ακτινίδιο, καθώς περιέχουν συστατικά που δεν αφήνουν το ζελέ να πήξει.

Tip 2: μπορούμε, για μια πιο crunchy υφή να βάλουμε βάση από μπισκότα, είτε θρυμματισμένα είτε ολόκληρα.