ΚΡΕΠΕΣ ΒΡΩΜΗΣ

ΚΡΕΠΕΣ ΒΡΩΜΗΣ

Σας αρέσουν οι κρέπες;

Υποθέτω πως η απάντηση είναι ναι! Σε ποιον δεν αρέσουν άλλωστε;

Η κρέπα, είναι ένα είδος πολύ λεπτής τηγανίτας φτιαγμένη συνήθως από χυλό σιτάλευρου. Η λέξη κρέπα προέρχεται από τη γαλλική crêpe που με τη σειρά της προέρχεται από τη λατινική crispa. Η κατανάλωσή της είναι διαδεδομένη σε όλη τη Γαλλία και θεωρείται εθνικό έδεσμα.

Οι κρέπες γενικότερα μπορούν να αποτελέσουν μέρος ενός πρωινού ή σνακ, γλυκού ή αλμυρού, μόνες τους ή με γαρνιτούρα, συνοδευόμενες από γάλα ή χυμό. Θα μπορούσαν επίσης να προστεθούν σαν σνακ για το σχολείο (κομμένες σε ρολλάκια) με γέμιση για γλυκιά εκδοχή με άλειμμα καρπών και κάποιο φρούτο (πχ μπανάνα) ή και για αλμυρή με τυρί/ αυγό/ χούμους και λαχανικά. 

Παρακάτω σας έχω μια υπέροχη συνταγή με βρώμη αντί για αλεύρι.

Υλικά:

  • 1 μέτριο αυγό και 1 ασπράδι
  • 3-4κσ βρώμη (30γρ – αλεσμένη)
  • 1/2φλ γάλα αγελαδινό 1,5% (ή κατσικίσιο -125ml)
  • λίγο αλάτι
  • 1κγ βούτυρο φρέσκο ή ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα υλικά σε ένα μπολάκι (τη βρώμη το γάλα , το αλάτι) τα ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη ή το μούλτι και έπειτα προσθέτουμε το αυγό και τα χτυπάμε όλα μαζί.

Αφήνουμε το χυλό στο ψυγείο να ξεκουραστεί (προαιρετικά) και το ψήνουμε την επόμενη μέρα, διαφορετικά ρίχνουμε το μίγμα σε ένα τηγάνι αφού πρώτα έχουμε προσθέσει το λάδι ή το βούτυρο.

Γαρνίρουμε με υλικά της αρεσκείας μας, όπως με μέλι και φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα αν τη θέλουμε γλυκιά, ή αλλιώς με τυρί και λαχανικά αν τη θέλουμε αλμυρή.

Καλή απόλαυση!