ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ

ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ

Το καλό με αυτό το πιάτο είναι ότι μπορείτε να το φτιάξετε με ό,τι υλικά έχετε στο ψυγείο σας. Μπορείτε να βάλετε κρέας ή κιμά, αυγά, γαρίδες και διάφορα λαχανικά. Αν επιλέξετε να βάλετε κρέας, βάλτε να ψηθεί μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Το αυγό μπορείτε να το προσθέσετε μαζί με τα λαχανικά ή και στο τέλος.
Για τους λάτρεις της ασιατικής κουζίνας θα πρότεινα να προσθέσετε σάλτσα σόγιας ή oyster sauce, να σοτάρετε τα λαχανικά με σησαμέλαιο ή και να προσθέσετε σησάμι στο σερβίρισμα.

Υλικά:
– 2 φλυτζάνια ρύζι basmati βρασμένο
– 2κσ ελαιόλαδο
– 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 2 φλυτζάνια ψιλοκομμένα λαχανικά της αρεσκείας σας (πχ πιπεριές πολύχρωμες, καλαμπόκι, αρακά, καρότο, φρέσκο κρεμμυδάκι)
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε διάφορα άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας σας (πχ πάπρικα, τσίλι, κάρυ, κουρκουμά, κύμινο) – όχι όμως όλα μαζί, ανάλογα με το τι θα επιλέξετε να μαγειρέψετε με το ρύζι.

Εκτέλεση:
– Τσιγαρίζετε με 1κσ λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή wok.
– Αν επιλέξετε να βάλετε κρέας ή γαρίδες, τα ροδίζετε ανακατεύοντας μέχρι να ψηθούν για 4-5 λεπτά. Προσθέτετε τα μπαχαρικά που θέλετε.
– Προσθέτετε τα διάφορα λαχανικά που επιλέξατε.
– Αν επιλέξετε να βάλετε αυγό, τραβάτε στη μια μεριά του γουόκ τα λαχανικά και ρίχνετε λίγο λάδι στο άδειο σημείο του τηγανιού και σπάτε προσεκτικά τα αυγά μέσα στο γουόκ και ανακατεύετε καλά με μια κουτάλα για 1-2 λεπτά μέχρι να σπάσουν σε κομμάτια.
– Τέλος ρίχνετε το βρασμένο ρύζι ανακατεύετε πολύ καλά για 1-2 λεπτά στη φωτιά, κι αν σας αρέσει προσθέτετε λίγη σάλτσα σόγιας ή oyster.

Πανέτοιμο! Τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο.

Καλή απόλαυση!