Υγιεινό κέικ κολοκύθας
It’s pumpkin season! Το κέικ κολοκύθας είναι απ’ τις αγαπημένες μου φθινοπωρινές συνταγές, όχι μόνο για πρωινό μαζί με καφέ ή τσάι, αλλά και ως απογευματινό σνακ.
Υλικά:
1 ½ φλυτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης μαλακό
2κγ κανέλα
½ κγ μοσχοκάρυδο
½ κγ μπαχάρι
2κγ baking powder
½ μαγειρική σόδα
½ κγ αλάτι
1 φλυτζάνι λιωμένη κολοκύθα
½ φλυτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
½ φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
¼ φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 αυγά
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε ένα ταψί ψωμιού διαστάσεων 20 x 10 x 6 cm.
2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι, τη μαγειρική σόδα, το baking powder και το αλάτι.
3. Σε ένα άλλο, μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε την κολοκύθα, το γάλα, τη ζάχαρη, το λάδι, τα αυγά και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μικρού μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους, όχι παραπάνω.
5. Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 45-50 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι όταν το τρυπάμε.
Καλή απόλαυση!