ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΨΩΜΙ

ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΨΩΜΙ

Το ψωμί αποτελεί μεγάλο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής, καθώς είναι στη βάση της διατροφικής πυραμίδας και μπορεί να αποτελέσει μέρος σχεδόν όλων των γευμάτων μας. Κυκλοφορεί σε πολλές εκδοχές, μια εκ των οποίων η παρακάτω, χωρίς ζύμωμα και με έξτρα πρωτεΐνη:

Υλικά

  • 500γρ cottage
  • 3 αυγά
  • ½ κσ αλάτι
  • ½ κσ baking powder
  • 300γρ βρώμη
  • 50γρ κολοκυθόσποροι
  • 50γρ λιναρόσπορος
  • 50γρ ηλιόσποροι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε ένα ταψάκι με νερό στο χαμηλότερο σημείο του φούρνου και προθερμαίνουμε στους 180 °C.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Δεν χρειάζεται ζύμωμα.
  3. Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα άλλο ταψί ή φόρμα ( 23-25 cm) στο οποίο θα βάλουμε το μείγμα μας με μια σπάτουλα.
  4. Πασπαλίζουμε με λίγους σπόρους/ξηρούς καρπούς και χαράζουμε κατά μήκος.
  5. Τοποθετούμε ταψί ή τη φόρμα στο φούρνο στη μεσαία σχάρα.
  6. Ψήνουμε για μια ώρα στους 180 °C στον αέρα. Αν χρειαστεί, χαράζουμε και δεύτερη φορά μετά τα πρώτα δέκα λεπτά ψησίματος.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε.

Tip: Το ταψί με το νερό στον φούρνο βοηθάει στην διατήρηση της υγρασίας του ψωμιού, με αποτέλεσμα ένα πιο ελαφρύ και αφράτο ψωμί.