Τι φωνάζει περισσότερο «φθινόπωρο» από τα μήλα; Εκτός του ότι είναι πεντανόστιμα, είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά, και μπορούν να γίνουν ένα εύκολο σνακ για μικρούς και μεγάλους. Όμως καμιά φορά θέλουμε κάτι πιο γλυκό, χωρίς να παραλείψουμε κάποιο φρούτο μέσα στη μέρα μας. Γι’ αυτό λοιπόν παρακάτω θα βρείτε μια συνταγή μαλακών μπισκότων μήλου, ιδανικά για όλες τις ώρες της μέρας.
Υλικά
1φλ βρώμη
¾ φλ αλεύρι ολικής άλεσης, χωρίς γλουτένη ή αλεύρι γ.ο.χ.
1 ½ κγ μπέικιν πάουντερ
1 ½ κγ κανέλα σκόνη
μια πρέζα αλάτι
2κσ φυστικοβούτυρο, ταχίνι ή άλλο βούτυρο καρπών
1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
½ φλ μέλι, σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
1 φλ μήλο, κομμένο σε μικρούς κύβους (με τη φλούδα ή και χωρίς)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε καλά τη βρώμη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε με αυγοδάρτη το άλειμμα καρπών, το αυγό και τη βανίλια. Ρίχνουμε το μέλι ή το σιρόπι και προσθέτουμε και το μείγμα με το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί. Με μια σπάτουλα διπλώνουμε απαλά και τα κομματάκια μήλου.
- Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Με ένα κουτάλι ή ένα σκουπ παγωτού βγάζουμε μπαλίτσες από τη ζύμη μπισκότου στο προετοιμασμένο ταψί, αραιά μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν και τα πατάμε λίγο να ισιώσουν ελαφρώς.
- Ψήνουμε για 11-14 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για 10 λεπτά περίπου, και τα μεταφέρουμε τα σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν.
Tips: Μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένες σταφίδες, καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς.