ΚΡΗΤΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

ΚΡΗΤΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

Παγκόσμια ημέρα ζυμαρικών σήμερα και τι πιο ταιριαστό από το να μοιραστώ μαζί σας μια πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή με υλικά του τόπου μας!

Κρητική μακαρονάδα λοιπόν, με σάλτσα ντομάτας, ελιές κάπαρη και ανθότυρο. Όλα αυτά τα υλικά δημιουργούν ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα γεμάτο θρεπτικά συστατικά και ενέργεια!

Υλικά (για 4 άτομα):

• 500γρ ζυμαρικά πλεξούδες ή σκιουφιχτά

• ½ κιλό ντοματίνια Κρητικά

• 100γρ μαύρες ελιές (σταφιδολιές χωρίς κουκούτσι)

• 3κσ κάπαρη

• 1κσ καπαρόφυλλα (προαιρετικά)

• 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

• 1 πιπεριά καυτερή (αν δε θέλετε καυτερό, αντικαταστήστε με κόκκινη πιπεριά κέρατο)

• 6κσ ελαιόλαδο

• 3κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο ή δυόσμο (προαιρετικά)

• Αλάτι πιπέρι

• 200γρ Ξερό ανθότυρο Κρήτης

Εκτέλεση:

1. Σε μία κατσαρόλα ή βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 3κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά και τα σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά.

2. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.

3. Ρίχνουμε την κάπαρη, τα καπαρόφυλλα και τις ελιές (χωρίς κουκούτσια) και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά.

4. Σε μια άλλη κατσαρόλα με βραστό, αλατισμένο νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια μας και τα βγάζουμε al dente. Τα βράζουμε 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου, δηλαδή περίπου 6-9 λεπτά. Έπειτα τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην άλλη κατσαρόλα με τη σάλτσα για να δέσουν.

5. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για ακόμη 1 – 2 λεπτά.

6. Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (3κ.σούπας) και το μαϊντανό ή το δυόσμο.

7. Σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τριμμένο ξερό ανθότυρο Κρήτης ή κατσικίσιο τυρί.

Tip: Αν δε μας αρέσει η φλούδα από τα ντοματίνια, πριν τα βάλουμε μαζί με τα άλλα υλικά, τα βουτάμε σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό για 3-4 λεπτά και έπειτα τα αφαιρούμε και τους βγάζουμε τη φλούδα.

Καλή όρεξη!

#ThankMeLater 😉