ΚΟΤΟΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ

ΚΟΤΟΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ

Βαρέθηκες να τρως φιλέτο κοτόπουλο και θες κάτι διαφορετικό αλλά εξίσου καλό για τον οργανισμό σου; Εδώ σου έχω μια συνταγή για κοτομπιφτέκια, με βρώμη αντί φρυγανιάς για παραπάνω φυτικές ίνες!

Υλικά:

• 800 γρ. κιμάς ( κοτόπουλο ή γαλοπούλα)

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο

• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

• 1 ντομάτα τριμμένη

• 1/2 φλ. κουάκερ (νιφάδες βρώμης)

• 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη

• 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

• 2 κ.σ. γιαούρτι

• 1 κ.σ. μουστάρδα

• αλάτι

• πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά να μαραθούν. Δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

2. Σε μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά.

3. Πλάθουμε 8 μπιφτέκια. Tρόποι ψησίματος: στο αντικολλητικό μέχρι να ψηθούν ή στον φούρνο για 20-25′ στους 180 – 200°C. Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί κατά την διάρκεια του ψησίματος.

Μπορούν να συνοδευτούν με διάφορους συνδυασμούς όπως ρύζι, πατάτες, αλάδωτη πίτα και ωμή δροσερή σαλάτα, βραστά λαχανικά ή σχάρας.

Καλή απόλαυση!

Μπορεί να συνοδευτεί με ρύζι, πατάτες, ή, για εκείνους που προσέχουν παραπάνω, βραστά λαχανικά.

Καλή απόλαυση!