ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

Η σπανακόπιτα είναι μια παραδοσιακή συνταγή που πλέον αποτελεί συνώνυμο της ελληνικής κουζίνας, μαζί με άλλα παραδοσιακά φαγητά. Είναι καλή επιλογή για πρωινό, μαζί με ένα ποτήρι χυμό για καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου, ως σνακ για τη δουλειά ή το σχολείο, ως μεσημεριανό μαζί με σαλάτα και έξτρα φέτα, ή ακόμη και ως ένα ελαφρύ βραδινό. Είναι επίσης ο τέλειος τρόπος να εντάξουμε το σπανάκι στη διατροφή μας. Η παρακάτω συνταγή είναι χωρίς φύλλο, για λιγότερα λιπαρά αλλά σταθερή απόλαυση!

Υλικά:

300γρ σπανάκι

½ φλ φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2κγ άνηθο ψιλοκομμένο

2κγ μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ φλ θρυμματισμένη φέτα (μπορεί να είναι και χαμηλών λιπαρών)

2κσ τριμμένη παρμεζάνα

1κγ μπέικιν πάουντερ

½ φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

⅔ φλ γάλα 1,5%

1κγ ελαιόλαδο

2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα

½ κγ αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο ή cooking spray για το ταψί

Εκτέλεση:

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C

• Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί για πίτα.

• Ανακατεύουμε το σπανάκι, τα φρέσκα κρεμμύδια, τη φέτα, τον μαϊντανό και τον άνηθο σε ένα μπολ και τα απλώνουμε στο ταψί.

• Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν σε ένα άλλο μπολ.

• Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ, ανακατεύουμε καλά και χύνουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα, ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό αν τρυπήσει την πίτα στο κέντρο.

• Το αφήνουμε για τουλάχιστον 5 λεπτά πριν σερβίρουμε

Καλή απόλαυση!