Γρήγορα και εύκολα αλμυρά muffins για το πρωινό, τη δουλειά, το σχολείο ή τη βόλτα. Αποτελούν μια υγιεινή επιλογή για μικρούς και μεγάλους, με πολλές πιθανές παραλλαγές, ανάλογα τα γούστα του καθενός. Είναι επίσης δυνατόν να φτιάξουμε μεγάλη ποσότητα muffins, να τα καταψύξουμε και να ζεσταίνουμε όσα χρειαζόμαστε κάθε φορά. Αντέχουν 3 μέρες στο ψυγείο και περίπου 3 μήνες στην κατάψυξη.
Υλικά:
- 2 αυγά
- 220 γρ. γιαούρτι 2%
- 100 γρ. αλεύρι (μπορεί να χρησιμοποιηθεί βρώμης)
- 70-100 γρ. τυρί τριμμένο
- 100γρ κοτόπουλο φιλέτο
- 3 κ. σ ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι και άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας σας
- Πιπεριές ή άλλα λαχανικά επιλογής (προτιμούμε εποχής!)
Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο, το λιανίζουμε σε ίνες με τα χέρια και το αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε καλά τα αυγά σε ένα μπολ και έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σιγά – σιγά το αλεύρι.
- Αλατοπιπερώνουμε (και προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά) και στο τέλος συμπληρώνουμε με τα λαχανικά, το τυρί και το κοτόπουλο.
- Λαδώνουμε με ένα πινέλο τη φόρμα για τα muffins και τοποθετούμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20- 30 λεπτά στους 180°C.
Tip: εάν τα λαχανικά που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, το muffin θα βγει λίγο «μουσκεμένο». Για να το αποφύγουμε αυτό, σοτάρουμε λίγο τα λαχανικά πριν τα προσθέσουμε στο μείγμα.
Τα muffins μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με φρούτα ή χυμό στο πρωινό, ή με σαλάτα για ένα πιο ελαφρύ βραδινό, αλλά μπορούμε επίσης να τα καταναλώσουμε και μόνα τους σαν σνακ ενδιάμεσα της ημέρας.
Καλή απόλαυση!