Υλικά συνταγής
- 300γρ πατάτες
- 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 3 αυγά
- 1 κ.σ. μουστάρδα (προαιρετικά)
- 2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- ½ λεμόνι (ο χυμός του)
- Άνηθο
- Λίγο πιπέρι καγιέν
- Αλάτι
- Πάπρικα
Instructions
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ίσα κομμάτια. Τις βάζουμε να βράσουν σε νερό ή ζωμό λαχανικών με αλάτι. Μόλις μαλακώσουν τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
- Βράζουμε τα αυγά και τα καθαρίζουμε. Τα κόβουμε σε κομμάτια.
- Σε μπόλ βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα αγγουράκια τουρσί, και προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το χυμό λεμόνι.
- Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.