ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ… ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ!

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ… ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ!

Όπου να ‘ναι  χειμωνιάζει και όλοι έχουμε ανάγκη από ένα εύκολο σπιτικό φαγητό που δε θα μας πάρει πολύ χρόνο, αλλά συνάμα θα μας γεμίσει συναίσθημα και ζεστασιά, όπως το παρακάτω γιουβέτσι λαχανικών με υλικά που πιθανότατα ήδη υπάρχουν στο σπίτι σας (ή ότι λαχανικό έχει ξεμείνει στο ψυγείο)! Μπορεί να γίνει με όποιο συνδυασμό λαχανικών επιθυμείτε, πχ μπρόκολο, κολοκύθι, μελιτζάνα, καλαμπόκι κλπ. Όσο περισσότερα χρώματα, τόσο το καλύτερο!

Ingredients:

  • 1 onion
  • 1 καρότο
  • ½ πιπεριά
  • 5-8 μανιτάρια
  • 3κσ ελαιόλαδο
  • 1 χούφτα ντοματίνια
  • 2 χούφτες σπανάκι
  • 500γρ κριθαράκι ολικής
  • 200γρ χυμό ντομάτας
  • 1 λίτρο νερό
  • Λίγη τριμμένη φέτα ή άλλο τυρί
  • Αλάτι, πιπέρι και άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας μας

Instructions:

  1. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε (εκτός το σπανάκι) με το λάδι σε ένα κατσαρολάκι για 4-5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το κριθαράκι, τα μπαχαρικά, το χυμό ντομάτας και το νερό. Βράζουμε για περίπου 12 λεπτά, ανακατεύοντας να μην κολλήσει.
  3. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σπανάκι και τη φέτα, ανακατεύουμε και αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά.

Tip: Είναι κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους, αλλά αν σε κάποιον μικρό μας φίλο δεν αρέσουν τα λαχανικά, μπορούμε να τα αλέσουμε πριν προσθέσουμε το κριθαράκι.

Bon appétit!