Beans, adzuki (Adzuki beans) is a variety of pulses, with a small oval shape and color red. Have a pleasant taste and a cup of beans contains 294 calories.
Beans, adzuki:
- Αποτελούν υψηλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης, μετάλλων, σιδήρου, μαγνησίου, φολικού οξέος, βιταμίνης Β.
- Δεν περιέχουν χοληστερόλη και λίπος.
What I wonder, reading this post will be how do the beans, adzuki with a chocolate truffle in the photo.
Θα μπορούσατε να σκεφτείτε ότι θα φτιάχνατε ένα γλυκό, με βασικό συστατικό τα όσπρια;
Υλικά για τη συνταγή μας:
– 250 gr. beans, adzuki
– 1 dark chocolate without sugar
– 10-15 dates royal (depending on the size and the sweetness you want )
– 2 tbsp. carob
- Instructions:
Βάζουμε από την προηγούμενη το βράδυ τα φασόλια σε ενα μπολ με νερό.
Next, boil the beans in a pot or a pressure cooker. - Όταν βράσουν τα σουρώνουμε, τα ξανατοποθετουμε στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τους χουρμαδες, την σοκολάτα και το χαρουπόμελο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Έπειτα με ένα ραβδομπλέντερ ομογενοποιούμε το μείγμα έως ότου γίνει μια πάστα. Αν δεν έχουμε ραβδομπλεντερ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κανονικό μίξερ προσθέτοντας το μείγμα σε δόσεις.
- Τέλος, πλάθουμε το μείγμα σε μπαλίτσες και το ρολλάρουμε σε γαρνιτούρα της αρεσκείας μας!
Bon appétit!