Muffins μπανάνας χωρίς ζάχαρη

Muffins μπανάνας χωρίς ζάχαρη

Μήπως σας ξέμειναν μερικές ώριμες μπανάνες και λυπάστε να τις πετάξετε; Voila! Σας έχω τη λύση! Εκτός από το γεγονός ότι μπορείτε τις κόψετε, να τις βάλετε σε σακουλάκι και στην κατάψυξη για μεταγενέστερη χρήση σε smoothies, μπορείτε επίσης να τις χρησιμοποιήσετε ως βάση για κέικ ή μάφιν φτιάχνοντας ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ που αντικαθιστά επάξια τα αντίστοιχα επεξεργασμένα που είναι γεμάτα ζάχαρη και συντηρητικά.

Για πρωινό ή σνακ, λίγη σημασία έχει η κατηγορία στην οποία το εντάσσεις, γιατί το ταπεινό μάφιν είναι παντός καιρού! Συνοδεύει τέλεια το καφεδάκι ή το τσάι σου το απόγευμα, προσφέροντας ακριβώς τη γλύκα που χρειάζεσαι στις ζόρικες στιγμές. Τα μάφιν με μπανάνα είναι ιδανικά και ως σνακ για τα παιδιά στο σχολείο αλλά και ως ένα λαχταριστό και υγιεινό σνακ στη δουλειά!

Υλικά: 🍯🍌

3 μικρές ώριμες μπανάνες

150γρ αλεύρι ολικής

3κσ ταχίνι (50 γρ.)

3 κ. σούπας μέλι

2 αυγά μεγάλα σε θερμοκρασία δωματίου

1 ζουμερό πορτοκάλι

+ Ξύσμα από μισό πορτοκάλι ακέρωτο

2κγ baking powder

1 βανίλια

1,5 κ. σούπας κακάο (προαιρετικά)

½ φλιτζάνι τριμμένη κουβερτούρα ή σταγόνες (προαιρετικά)

Εκτέλεση: 👩‍🍳

• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.

• Σε ένα πιατάκι λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι.

• Σε ένα μπολ βάζουμε το ταχίνι με το μέλι και ανακατεύουμε.

• Σε άλλο μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά και μετά τα προσθέτουμε τις λιωμένες μπανάνες και μετά το ταχίνι με το μέλι.

• Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο), το μπέικιν, τη βανίλια και το κακάο επίσης κοσκινισμένα.

• Τέλος, στύβουμε το χυμό από το πορτοκάλι και το προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το ξύσμα και τις σταγόνες κουβερτούρας.

• Μοιράζουμε σε αντικολλητικά φορμάκια για muffins.

• Ψήνουμε στο φούρνο για 20-30 λεπτά χωρίς να τον ανοιγοκλείνουμε. Μετά τα 20 λεπτά, για να τσεκάρουμε αν είναι έτοιμα, κάνουμε το γνωστό: βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κεκάκι και αν όταν το τραβήξουμε η λάμα μείνει καθαρή, τα ξεφουρνίζουμε.

📌Το πόσο γλυκό θα είναι το αποτέλεσμα καθορίζεται α) από τις μπανάνες και β) από το μέλι. Όσο πιο ώριμες οι μπανάνες, τόσο περισσότερη η γλυκύτητα!

Enjoy! 🤤