HEALTHY ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

HEALTHY ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

Η πίτσα ανέκαθεν αποτελούσε αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Ενώ σίγουρα δυο κομμάτια μια στο τόσο δεν κάνουν κακό, τα τελευταία χρόνια έχουν βγει αρκετές healthy παραλλαγές της.

Μία απ’ τις πιο διάσημες είναι η πίτσα με ζύμη κουνουπιδιού, με λιγότερο υδατάνθρακα για εκείνους που προσέχουν, αλλά και για όσους αποφεύγουν τη γλουτένη.

Υλικά (για 2 μερίδες)

  • 1 κουνουπίδι (περίπου 500γρ), χωρίς τα φύλλα και το κοτσάνι
  • 1 φλ τριμμένη μοτσαρέλα (110 g)
  • ½ κγ ρίγανη
  • ½ κγ βασιλικό ξηρό
  • 1/2ts salt
  • ½ κγ σκόνη σκόρδου
  • 1 αυγό
  • 1/2φλ σπιτική σάλτσα ντομάτας (για πιο πικάντικη εκδοχή μπορείτε να προσθέσετε πάπρικα και τσίλι)
  • Λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό για το σερβίρισμα

Instructions

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200˚C.
  2. Τρίβουμε το κουνουπίδι σε τρίφτη ή στο μπλέντερ και το ψήνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 5-6 λεπτά, ή στον φούρνο για 20-25 λεπτά σε λαδόκολλα. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  3. Μεταφέρουμε το ψημένο «ρύζι» κουνουπιδιού σε μία πετσέτα και το στραγγίζουμε έτσι ώστε να φύγουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά.
  4. Σε ένα μπολ βάζουμε το κουνουπίδι, μισό φλυτζάνι μοτσαρέλα (50γρ), τον ξηρό βασιλικό, τη ρίγανη, το αυγό, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Τοποθετούμε ομοιόμορφα το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  6. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσει η «ζύμη».
  7. Γαρνίρουμε με τη σάλτσα ντομάτας και την υπόλοιπη μοτσαρέλα, και αν θέλουμε προσθέτουμε και άλλα λαχανικά, όπως πιπεριές, καλαμπόκι, μανιτάρια ή ελιές.
  8. Ψήνουμε για άλλα 5-7 λεπτά ή μέχρι το τυρί να λιώσει πλήρως και προαιρετικά προσθέτουμε βασιλικό.

Bon appétit!