CRISPY ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ

CRISPY ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ

Υγιεινές, νόστιμες και πανεύκολες crispy κοτομπουκιές για μικρούς και μεγάλους!

Αποτελούν εύκολο και γρήγορο γεύμα ή σνακ για το σχολείο, τη δουλεία ή το τραπέζι μας.

Ακόμα, οι crispy κοτομπουκιές μπορούν να πάρουν θέση σε ένα ωραίο βραδινό ή ελαφρύ γεύμα εάν τις βάλουμε σε σπιτικό burger ή σε τορτίγια.

Ακολουθεί συνταγή:

Υλικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο, κομμένα σε μπουκιές
  • 125γρ νιφάδες καλαμποκιού θρυμματισμένες
  • 80γρ γιαούρτι
  • Αλάτι, πιπέρι

Instructions

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C ή το air-fryer στο κατάλληλο πρόγραμμα ανάλογα με τις ρυθμίσεις της συσκευής σας.
  1. Βάζουμε τις νιφάδες καλαμποκιού σε ένα ρηχό πιάτο, και το γιαούρτι σε ένα άλλο. Προσθέτουμε στο γιαούρτι αλάτι, πιπέρι, και προαιρετικά άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας μας.
  2. Καλύπτουμε τον πάτο ενός ταψιού με λαδόκολλα.
  3. Βουτάμε το κοτόπουλο πρώτα στο γιαούρτι και έπειτα στα κορν φλέικς, πατώντας το ελαφρά για να κολλήσουν οι νιφάδες πάνω του.
  4. Τοποθετούμε τα κομμάτια στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα, μέχρι να ροδίσουν.

Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με σαλάτα, ντιπ γιαουρτιού, μουστάρδα και πατάτες στο air-fryer ή φούρνο.

Tips:

Για μια πιο καυτερή επιλογή μπορούμε να βάλουμε στο μείγμα γιαουρτιού και στα κορν φλέικς σκόνη τσίλι, καυτερή πάπρικα ή έξτρα πιπέρι.  

Ακόμη, για μια πιο έντονη γεύση στο κοτόπουλο, μπορούμε να το μαρινάρουμε με μπαχαρικά – μυρωδικά της αρεσκείας μας και να το αφήσουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες να μαριναριστεί και έπειτα να το προχωρήσουμε για πανάρισμα.

Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε 1-2κσ παρμεζάνα τριμμένη στα κορν φλέικς για παραπάνω νοστιμιά.

Bon appétit!