Υγιεινές, νόστιμες και πανεύκολες crispy κοτομπουκιές για μικρούς και μεγάλους!
Αποτελούν εύκολο και γρήγορο γεύμα ή σνακ για το σχολείο, τη δουλεία ή το τραπέζι μας.
Ακόμα, οι crispy κοτομπουκιές μπορούν να πάρουν θέση σε ένα ωραίο βραδινό ή ελαφρύ γεύμα εάν τις βάλουμε σε σπιτικό burger ή σε τορτίγια.
Ακολουθεί συνταγή:
Υλικά
- 4 φιλέτα κοτόπουλο, κομμένα σε μπουκιές
- 125γρ νιφάδες καλαμποκιού θρυμματισμένες
- 80γρ γιαούρτι
- Αλάτι, πιπέρι
Instructions
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C ή το air-fryer στο κατάλληλο πρόγραμμα ανάλογα με τις ρυθμίσεις της συσκευής σας.
- Βάζουμε τις νιφάδες καλαμποκιού σε ένα ρηχό πιάτο, και το γιαούρτι σε ένα άλλο. Προσθέτουμε στο γιαούρτι αλάτι, πιπέρι, και προαιρετικά άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας μας.
- Καλύπτουμε τον πάτο ενός ταψιού με λαδόκολλα.
- Βουτάμε το κοτόπουλο πρώτα στο γιαούρτι και έπειτα στα κορν φλέικς, πατώντας το ελαφρά για να κολλήσουν οι νιφάδες πάνω του.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα, μέχρι να ροδίσουν.
Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με σαλάτα, ντιπ γιαουρτιού, μουστάρδα και πατάτες στο air-fryer ή φούρνο.
Tips:
Για μια πιο καυτερή επιλογή μπορούμε να βάλουμε στο μείγμα γιαουρτιού και στα κορν φλέικς σκόνη τσίλι, καυτερή πάπρικα ή έξτρα πιπέρι.
Ακόμη, για μια πιο έντονη γεύση στο κοτόπουλο, μπορούμε να το μαρινάρουμε με μπαχαρικά – μυρωδικά της αρεσκείας μας και να το αφήσουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες να μαριναριστεί και έπειτα να το προχωρήσουμε για πανάρισμα.
Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε 1-2κσ παρμεζάνα τριμμένη στα κορν φλέικς για παραπάνω νοστιμιά.
Bon appétit!