ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Αυτές οι μπάρες λεμονιού χρειάζονται λίγα υλικά, είναι πλούσιες σε γεύση, και είναι ιδανικές για σνακ στο σπίτι, στο σχολείο και στη δουλειά, πικνίκ, αλλά και εκδηλώσεις όπως πάρτι γενεθλίων, βαφτίσεις κλπ.
Η παρακάτω συνταγή είναι αρκετά γρήγορη και εύκολη, όμως θα εντυπωσιάσει όσους τη δοκιμάσουν.

Υλικά 🥣
Για την κρούστα:

  • 1 φλ αλεύρι ολικής
  • ½ φλ ανάλατο βούτυρο
  • 1/3 φλ σιρόπι σφένδαμου ή μέλι

Για τη γέμιση λεμόνι:

  • 3 μεγάλα αυγά
  • ½ φλ γιαούρτι 2%
  • 1/3 φλ σιρόπι σφένδαμου ή μέλι
  • 2κσ αλεύρι ολικής
  • 1/3 φλ χυμό λεμονιού
  • ½ κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ κγ αλάτι

Εκτέλεση 👩‍🍳

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα ταψί 20×20 βάζουμε λαδόκολλα και το λαδώνουμε ή ψεκάζουμε με αντικολλητικό σπρέι
  2. Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε τα υλικά της κρούστας και ανακατεύουμε καλά.
  3. Την τοποθετούμε στο ταψί με ένα κουτάλι και απλώνουμε να είναι ομοιόμορφη. Το στρώμα θα είναι λεπτό, ίσα ίσα να καλύψει το ταψί.
  4. Ψήνουμε για 20 λεπτά, και αφήνουμε να κρυώσει για 10.
  5. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης, προσέχοντας το γιαούρτι να διαλυθεί εντελώς.
  6. Βάζουμε τη γέμιση πάνω από την ψημένη κρούστα, την απλώνουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  7. Όταν κρυώσει την κόβουμε σε κομμάτια, γαρνίρουμε και σερβίρουμε.

📌Notes:
Το αλεύρι μπορεί να είναι λευκό ολικής ή για όλες τις χρήσεις.
Μπορείτε να προσθέσετε παραπάνω μέλι ή σιρόπι για πιο γλυκιά γεύση (1/2 φλ στη γέμιση), αλλά και ξύσμα ή παραπάνω χυμό λεμονιού αν προτιμάτε την ξινή γεύση.
Για το γαρνίρισμα μπορείτε να προσθέσετε άχνη ζάχαρη, γιαούρτι ή ξηρούς καρπούς.

Καλή απόλαυση! 🫶🍋 🤤