4+1 ΣΝΑΚ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

4+1 ΣΝΑΚ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Αρχίζουν τα σχολεία, και αναρωτιέστε πώς θα φροντίσετε το παιδί σας να τρώει καλά στο σχολείο; Παρακάτω θα βρείτε μερικές επιλογές για υγιεινά σνακ που μπορεί να καταναλώσει στο διάλειμμα, έτσι ώστε και να προσλαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, και να ευχαριστιέται γεύση και υφή.

Σπιτικές μπάρες δημητριακών με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς: είναι γευστικές και αποτελούν καλή πηγή θρεπτικών συστατικών.

Σάντουιτς: το κλασσικό σνακ, αρέσει σε όλα τα παιδιά και μπορεί να γίνει αλμυρό ή γλυκό. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάλετε μπανάνα, μέλι και φυστικοβούτυρο, ή, για τα παιδιά που δεν μπορούν να αποχωριστούν τη σοκολάτα, ταχίνι με κακάο. Μπορείτε επίσης να βάλετε διάφορα συστατικά που έχετε ήδη στο ψυγείο σας, όπως κοτόπουλο, διάφορα φρούτα ή λαχανικά.

Σπιτικά μπισκότα: Μπορείτε να πειραματιστείτε με τις γεύσεις, δοκιμάζοντας να φτιάξετε με φρούτα, ταχίνι ή κακάο.

Φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά: μπορείτε να τα κόψετε σε μικρά κομμάτια και να τα συνοδεύσετε με ταχίνι, ξηρούς καρπούς, ντιπ γιαουρτιού ή με χούμους.

Κέικ: και αυτό έχει πολλές παραλλαγές, με τις πιο συχνές το απλό κεικ βανίλια, ανάμεικτο με κακάο, και με διάφορα φρούτα (φρέσκα ή αποξηραμένα) και λαχανικά, όπως μπανάνα ή καρότο.

Είναι σημαντικό να μην τρώει κάθε μέρα το ίδιο γεύμα, για να υπάρχει ποικιλία και να μη βαριέται. Η μαγειρική αποτελεί επίσης ευκαιρία να περάσετε χρόνο μαζί με το παιδί σας, μαθαίνοντάς το τρικς και τη σημασία του φαγητού για τον οργανισμό.