diatrofoly.gr-11
WHAT ABOUT AN ACAI BOWL?

WHAT ABOUT AN ACAI BOWL?

The acai berries are berries of the tropical forests of the Amazon, which have always been a part of the daily diet of Brazilians, however, became known to the rest of the world in the last few years.

Πρόκειται για ένα σούπερ αντιοξειδωτικό φρούτο, το οποίο οι πολεμιστές στον Αμαζόνιο έτρωγαν πριν από τη μάχη, καθώς δίνει δύναμη, ενέργεια και αντοχή. Είναι ένας λιπαρός καρπός (σαν αυτόν της ελιάς) με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.

Εκτός από τα τεράστια οφέλη για τον οργανισμό (μεταξύ άλλων είναι πηγή βιταμίνης C, ασβεστίου, σιδήρου και βιταμίνης Α και έχει ήδη μπει στη λίστα με τα super foods), έρευνές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό έχουν δείξει ότι το μούρο ασάι περιέχει μέχρι και 20 φορές περισσότερα φλαβονοειδή από οποιοδήποτε άλλο φρούτο. Από τα acai berries γίνεται λοιπόν το acai bowl, που στην πραγματικότητα είναι ένα smoothie, που δεν πίνεται αλλά τρώγεται – και μάλιστα μοιάζει πολύ στην υφή του με παγωτό!
Asshai we find it in dried powdered form, in shops biological products!

Το καλύτερο, πέρα από τη γεύση του, είναι ότι ο καθένας μας μπορεί να φτιάξει το δικό του acai bowl, γαρνίρωντας το με ότι φρούτα και καρπούς προτιμάει ή ήδη έχει στο σπίτι του.

Συνταγή κλασσικού acai bowl:

Ingredients:
1 spoon of soup powder acai
1 frozen banana (put your ripe bananas in the freezer and cut into slices to have it ready)
1φλ μούρα κατεψυγμένα (μύρτιλα, κράνα, βατόμουρα ή ό,τι άλλο βρείτε)
½φλ γάλα ζωικό ή φυτικό (προτιμάμε με πρωτεΐνη)

Garnish: I put black berries, φλίδες dried coconut, cereal without sugar and pieces of raw cocoa (cacao nibs)! Play freely with your imagination and put on fresh fruit, cereal and nuts/ seeds.
Προσοχή μην το παρακάνετε με τις ποσότητες!
Το υγιεινό δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν έχει θερμίδες.

Instructions:
Put the ingredients in a blender and whisk until the mixture is completely combined.
Transfer to a bowl and garnish it with the rest of the ingredients!


Enjoy! 🤤