Βαρέθηκες να τρως φιλέτο κοτόπουλο και θες κάτι διαφορετικό αλλά εξίσου καλό για τον οργανισμό σου; Εδώ σου έχω μια συνταγή για κοτομπιφτέκια, με βρώμη αντί φρυγανιάς για παραπάνω φυτικές ίνες!
Ingredients:
• 800 γρ. κιμάς ( κοτόπουλο ή γαλοπούλα)
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1 ντομάτα τριμμένη
• 1/2 φλ. κουάκερ (νιφάδες βρώμης)
• 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
• 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 2 κ.σ. γιαούρτι
• 1 κ.σ. μουστάρδα
• αλάτι
• πιπέρι
Instructions:
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά να μαραθούν. Δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
2. Σε μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
3. Πλάθουμε 8 μπιφτέκια. Tρόποι ψησίματος: στο αντικολλητικό μέχρι να ψηθούν ή στον φούρνο για 20-25′ στους 180 – 200°C. Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί κατά την διάρκεια του ψησίματος.
Μπορούν να συνοδευτούν με διάφορους συνδυασμούς όπως ρύζι, πατάτες, αλάδωτη πίτα και ωμή δροσερή σαλάτα, βραστά λαχανικά ή σχάρας.
Bon appétit!
Μπορεί να συνοδευτεί με ρύζι, πατάτες, ή, για εκείνους που προσέχουν παραπάνω, βραστά λαχανικά.
Bon appétit!